2014 Kunst Aan Huis Route

Marlies Bosch 45 jaar fotograaf

Met deelname in maart 2014 aan de Kunst aan Huis route die al jarenlang dwars door het Lauwersland wordt georganiseerd viert Marlies Bosch haar 45 jarige jubileum als fotograaf.

Informatie op de website van Kunst aan Huis

Op 7 maart 2014 wordt de route geopend in de Verhildersumborg. Gedurende de twee weekenden die daarop volgen exposeert Bosch in haar huis een selectie van zwart-wit foto’s die zij gedurende die 45 jaar maakte. Het zijn foto’s van de vrouwenbeweging, van de vele reizen die zij maakte, van bekende personen zoals Willeke van Ammelrooy, Els Borst, Erica Terpstra en Hella Haasse en van bischoppen en activiteiten van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Al een jaar lang worden de vele mappen met negatieven van Bosch gescand. Daaruit kiest zij een aantal foto’s die weergeven wat ze zoal gedaan heeft, waar ze is geweest en vooral: die ze zelf mooi of bijzonder vindt.

Het zijn foto’s die een verhaal vertellen. Een verhaal over vrouwen in de Filipijnen die, zelf zwaar getraumatiseerd door o.a. huiselijk geweld, achter tralies verblijven in een psychiatrische kliniek.

Het verhaal van kinderen die leven op een vuilnisbelt…. in 1993, maar nog net zo goed vandaag de dag.

Verhalen over vrouwen in Nederland die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de emancipatie, bekende vrouwen maar ook van een bisdom in het noorden van het land waarvoor Marlies Bosch al ruim 25 jaar fotografeert.

U bent op 8 – 9 en 15 – 16 maart welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze weekenden zijn er loten te koop waarmee u een kunstwerk van rond de duizend euro kunt winnen.

De expositie verhuist op 30 mei naar Galerie Bloemrijk Vertrouwen in Aldtsjerk (Oudkerk) in Friesland. Die expositie zal op 30 mei worden geopend door de perschef van het bisdom, Sipke Draisma.

foto: begrafenis bisschop Moller op de RK begraafplaats in Groningen. Zie voor meer foto’s de Fotogalerie.