Marlies Bosch, fotografie en vormgeving

Marlies Bosch

Marlies Bosch (1942) is een fotograaf en journalist die zich heeft gespecialiseerd in onderwerpen rondom vrouwen en gezondheid. Zij werkt als freelance journalist voor verschillende kranten en tijdschriften, en is redacteur en fotograaf van het Bisdom Groningen-Leeuwarden.

Haar expertise is gebaseerd op haar ervaringen met vrouwen en gezondheid, op trainingen die zij volgde en later heeft gegeven aan vrouwen en hulpverleners in Nederland, Amerika en voormalig Joegoslavië.

Zij nam deel aan verschillende internationale conferenties, waar zij workshops gaf en fotografeerde, o.a. tijdens ‘Teaching to Promote Women’s Health’ en de tiende ‘International Women and Health Meeting’, beiden in Toronto, Canada.

Ook gaf zij twee workshops tijdens de Internationale Conferentie voor Boeddhistische Vrouwen in Lumbini, Nepal, over vrouw en gezondheid en over vrouwen en leiderschap in boeddhistische gemeenschappen.

Marlies Bosch reist met grote regelmaat over de wereld, met een focus op India en dan vooral Ladakh, het uiterste noorden van dit land. Daar bezoekt ze nonnenkloosters en geeft er train-de-trainers workshops aan nonnen. In Dharamsala bewerkte zij het befaamde Ourbodies Ourselves boek (in Nederland ooit verschenen als ‘Het Lijfboek voor Vrouwen’) voor Tibetaanse vrouwen en nonnen: Healthy Bodies Healthy Minds.
Dit project werd gefinancieerd door het Global Fund for Women.

Naast foto’s van Tibetaanse nonnen maakt Bosch ook andere diverse series, waarmee ze exposeert of die ze publiceert.

Bekijk ook het videokanaal van Marlies Bosch bij YouTube.