Romereis 2012

Zo’n 180 mensen uit het bisdom beginnen zaterdagochtend 20 oktober in alle vroegte aan de bedevaart naar Rome. Met vier bussen – inclusief een bus met jongeren – vertrekken de deelnemers vanuit verschillende opstapplaatsen in Friesland, Groningen, Drenthe en de Noordoostpolder.

Nog eens ruim dertig mensen volgen maandag per vliegtuig de buspelgrims. Aanleiding voor de bedevaart is het 25-jarige priesterjubileum van bisschop De Korte, dat hij vorige maand vierde. Ook de bisschop reist per bus. In totaal maken zo’n 220 mensen de pelgrimage mee.

Marlies Bosch reist mee als fotograaf en journalist.

Voor Het Friesch Dagblad maakte zij 2 verslagen
donderdag 25 oktober: Een viering in de Sint Pieter in Rome als op tv
dinsdag 30 oktober: Nederland is een land met blije katholieken

De reisverslagen van zaterdag 20 oktober tot en met zondag 28 oktober kunt u lezen op de website van het Bisdom Groningen Leeuwarden. Ook vindt u daar links naar videofragmenten.

Filmpressies van de Romereis van dag 1 tot en met 7 en andere films zijn te bekijken via het YouTube kanaal van Marlies Bosch

In de uitzending van 18-11-2012 van de RKK “Geloofsgesprek’ op Nederland 2 werden filmbeelden van Marlies Bosch gebruikt. U kunt deze uitzending nog bekijken in ‘uitzending gemist’.