Reizen

Bosch heeft vele reizen gemaakt. Ze woonde drie jaar in Venezuela en zes jaar in Duitsland. Gedurende haar verblijf in Zuid Amerika bereisde zij alle landen van dit continent met openbaar vervoer en ging daarna door naar Midden en Noord Amerika. In 1992 bezocht ze voor het Bisdom Groningen de Filippijnen en trok door Maleisie, Sri Lanka (voor en na de Tsunami) en Singapore.

De laatste jaren gaat ze vooral naar India (Dharamsala en Ladakh). Ze geeft er o.a. workshops aan Tibetaanse nonnen.

Tijdens de reizen naar India fotografeert Bosch de nonnen, met ieder jaar een ander aandachtsgebied, waarmee ze in binnen- en buitenland exposeert. Van de verkochte foto?s gaat de opbrengst naar de door haar opgerichte Stichting Dutch Foundation for Ladakhi Nuns.

In december 2009 vertrok zij naar Vietnam om de conferentie van Boeddhistische vrouwen, georganiseerd door Skahyadita, bij te wonen en te fotograferen. Twee nonnen uit Ladakh waren daarbij uitgenodigd door de DFLN, waardoor zij met eigen ogen konden zien hoe de Vietnamese nonnen in staat zijn zichzelf te onderhouden. Dat was voor hen een voorbeeld.

In 2011 werd Bosch uitgenodigd door Rolf Pessel om aan de Universiteit van Basel een lezing te geven over de verschillen in leefomstandigheden en geschiedenis van de monniken en de nonnen in Ladakh.

In januari 2014 was zij een maand in Bodghaya waar ze workshops gaf aan een groep nonnen over seksualiteit en celibaat. Eind juni gaat zij zeven weken naar Ladakh.